Als trotse hondeneigenaar wil je natuurlijk dat jouw trouwe viervoeter altijd kan genieten van een schone en frisse slaapplek. Een luxe hondenkussen van Fancy & Furry biedt jouw hond ultiem comfort en stijl, maar na verloop van tijd heeft ook deze heerlijke plek een wasbeurt nodig. In dit artikel delen we handige tips om jouw hondenkussen eenvoudig schoon te maken, terwijl de luxueuze stoffen van lokale bodem in topconditie blijven.

De voordelen van een frisse hondenmand

Een schone hondenmand is niet alleen aangenaam voor jouw trouwe hond, maar ook voor jou als eigenaar. Het regelmatig wassen van jouw hondenkussenhoes zorgt voor een hygiënische slaapomgeving voor jouw hond. Bovendien, met luxe stoffen van lokale bodem en handgemaakte kwaliteitscontrole, blijft jouw hondenmand er als nieuw uitzien na elke wasbeurt.

Hondenmand wassen: maximaal op 30 graden

Om ervoor te zorgen dat de luxueuze stoffen van jouw hondenkussenhoes hun kwaliteit behouden, raden we aan om deze te wassen op maximaal 30 graden Celsius. Zo blijven de kleuren helder en de stof zacht, terwijl jouw hond kan genieten van een schone slaapplek. 

Niet geschikt voor in de droger

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de wasdroger te gebruiken voor het drogen van jouw hondenkussenhoes, is dit niet aan te raden. De warmte kan de luxe stoffen beschadigen en krimpen, waardoor de pasvorm verloren kan gaan. Kies in plaats daarvan voor het natuurlijk laten drogen aan de lucht.

Aan de lucht laten drogen

Leg de gewassen hondenkussenhoes plat neer en laat deze aan de lucht drogen. Dit helpt om de stof in goede conditie te houden en de levensduur van jouw hondenmand te verlengen. Een beetje geduld wordt beloond met een frisse en schone slaapplaats voor jouw harige vriend.

Niet bleken

Hoewel bleekmiddelen soms hardnekkige vlekken kunnen verwijderen, raden we dit ten zeerste af voor jouw hondenkussenhoes. Bleekmiddelen kunnen de luxe stoffen aantasten en de kwaliteit verminderen.

Af en toe wassen en afwisselen

Net als mensen houden honden van een frisse slaapplaats. Het regelmatig wassen van jouw hondenkussenhoes is dus belangrijk voor het welzijn van jouw hond. Een extra tip is om meerdere hondenkussenhoezen te hebben en af te wisselen. Bij Fancy & Furry bieden we losse kussenhoezen aan, zodat je jouw hondenmand altijd fris kunt houden en kunt afstemmen op jouw interieur.

Hondenkussen vulling niet wasbaar

Houd er rekening mee dat de vulling van jouw luxe hondenkussen, gemaakt van duurzaam schuimrubber en traagschuim, niet wasbaar is. Mocht er een ongelukje gebeuren, verwijder dan direct de buitenhoes en was deze volgens de wasvoorschriften. 

Met deze handige tips kun je jouw luxe hondenkussen eenvoudig schoon en fris houden, terwijl jouw hond kan genieten van een comfortabele slaapplek. Vergeet niet om te profiteren van onze losse kussenhoezen, zodat jouw hondenmand altijd klaar is voor een knus dutje!

The Pillow & The Ball wasvoorschriften

The Pillow - het organische honden nekkussen - en The Ball - het balvormige zachte hondenkussen - zijn beide wasbaar, mits de losse vulling verwijderd is. Beide producten zijn voorzien van een rits, waardoor de losse vulling uit de hoes gehaald kan worden. Let op: dit is niet voorzien van een binnenkussen, gezien de kleine maat en organische vorm. Dit maakt het tevens mogelijk om op termijn, het kussen bij te vullen met losse vlokken. Was The Pillow & The Ball hoes op maximaal 30 graden en het liefst binnenstebuiten. Laat vervolgens drogen aan de lucht. 

Lees meer over hoe vaak je een hondenmand moet wassen.

Fancy & Furry - Het ultieme merk voor luxe hondenkussens! 🐾

×